Empo TV
Ola - En helt vanlig uvanlig fyr
 Foto: Einar/Euforia

Ola - En helt vanlig uvanlig fyr Foto: Einar/Euforia

Livet til Ola Henningsen (32) er blitt dokumentarfilm

Ola – En helt vanlig uvanlig fyr er kinoklar!

Mellom Vestfoldbyene Tønsberg og Sandefjord ligger Vidaråsen. I naturskjønne omgivelser lever 150 mennesker med og uten utviklingshemming. Fra 13. oktober kan du se Olas liv på alle norske kinoer.

Publisert:

Ragnhild Nøst Bergem, som har filmatisert Livet til Ola ble kjent med ham i 2014 da hun studerte film og laget en dokumentar fra Camphill-landsbyen Vidaråsen. Landsbyens viktigste verdier er inkludering, forståelse og respekt. Bergem forteller at filmen handler om universelle behov ved å være et menneske. Å finne sin plass i et fellesskap og å høre til. Det å ha noen rundt seg som kan støtte deg slik at du tør å ta noen sjanser og tør å være deg selv.

Dokumentarfilmskaperen og regissøren ble veldig fascinert av måten innbyggerne fra Vidaråsen lever på. De bor sammen i ulike kollektiv og drifter landsbyen med eget bakeri, snekkerverksted, økologisk landbruk, butikk og barnehage, forteller regissøren til NRK. Hun mener det er viktig å fortelle historier fra personer vi ikke hører eller ser så mye til i samfunnet. I de 10 årene Ola har levd i kollektivet Vidaråsen har mannen blit en klok og reflektert type.

Til NRK forteller Bergem at Ola er en engasjer og morsom type. Gjennom arbeidet med filmen har Ola også blitt en god venn.

«Vi har fulgt hverandre tett og har blitt gode venner. Han er en fyr som tør å ta litt sjanser, som tør å prøve noe han ikke er trygg på, og tør å prøve en gang til. Det har inspirert meg veldig», sier regissøren til NRK.

Etter at filmen hadde førpremiere på Kilden kino i Tønsberg, ble det stående applaus.

Ola og regissør Ragnild Nøst Bergem på filmfestivalen i Haugesund
 Foto: Sigurd Hetland

Ola og regissør Ragnild Nøst Bergem på filmfestivalen i Haugesund Foto: Sigurd Hetland

«Det er helt utrolig. Det er fortsatt litt som en drøm», sier Ola Henningsen.

Han syntes det var vrient å ha bakkekontakt. Han opplevde den store oppmerksomheten som litt rart.

«Jeg skal jo liksom prøve å holde bakkekontakt da. Prøve. Men det er ikke lett når folk kommer og spør om bilder og autografer», sier Ola Henningsen.

På slutten av filmen finner man ut at Ola kan få til det meste han vil, avslører han, uten å røpe for mye.

Saken er fra NRK:
Ola blir filmstjerne: – Prøver å holde bakkekontakt, men det er ikke lett

Kilde: NRK, Filmweb

#VidaråsenVis flere

#CamphillVis flere

#Ola- En helt vanlig uvanlig fyrVis flere