Empo TV

Årets påsketilbud på NRK

Humor, musikk, og "Kor ska vi reis hen?"

Markus Neby er programleder for Påskekrimlekene
 Foto: Per Christian Lind / Magga og Anders

Markus Neby er programleder for Påskekrimlekene Foto: Per Christian Lind / Magga og Anders

Årets påsketilbud fra NRK byr på mye og mangt for liten og stor. Og mens folk koser seg i påskesola, pakker en kjent og kjær radioveteran sammen, før han går over i pensjonistenes rekker.

Publisert:

Siden 1986 har NRK-programmet Påskelabyrinten vært fast radiorituale for tusenvis av nordmenn i påsken. Men årets påske blir den siste; etter 38 år i programlederstolen går Viggo Valle av med pensjon til sommeren. - Dette blir min siste runde. Det er en tid for alt, som The Byrds synger. I en tekst som egentlig er hentet fra Bibelen, sa Valle til fagbladet Journalisten i februar. Han fyller 70 år i juli, og forteller at årets labyrint blir den førtiende i rekken. Valle kommer ikke til å fortette som labyrintsjef på frilandsbasis. - Det er et poeng for meg å gi seg når man er må topp. Årets jubileum er en fin anledning til å gi seg, sier Valle, som står bak uttrykket som med årene har blitt synonymt med "Påskelabyrinten": "Kor ska vi reis hen?"

I intervjuet forteller Valle at han har planer om å avslutte med stil: - Hvis alt klaffer, kan jeg by på en gedigen overraskelse, men mer kan jeg ikke si. Det er noe jeg tror vil bli lagt merke til, men det er fremdeles en del ting som skal falle på plass, sier han. Årets utgave av "Påskelabyrinten" foregår på NRK P1 f.o.m. mandag 25. mars - lørdag 30. mars (påskeaften).

Men Påskelabyrinten er ikke det eneste som man kan oppleve på NRK i påsken:

Fredag 22. mars er det duket for Eurovision-fest i Amsterdam, for da skal en rekke tidligere deltagere fra den mangeårige sangkonkurransen opptre for 12.000 mennesker i arenaen Ziggo Dome. Blant de som skal opptre i år finner vi Bobbysocks (Norge, 1985), Johnny Logan (Irland, 1980 og 1987), Conchita Wurst (Østerrike, 2014) og Keiino (Norge, 2019). Sendingen starter kl. 21.55 på NRK 1, og varer frem til 23.40 - kun avbrutt av Kveldsnytt.

Påskekrimlekene, som har premiere lørdag 23. mars på NRK 1 og NRK TV, er oppfølgeren til "24-stjerners julekalender". Markus Neby er tilbake som programleder, og denne gangen skal 10 kjendiser konkurrere i en rekke øvelser om å bli best i å feire en tradisjonell påske på hytta. Men en ublid skjebne venter de som gjør det dårligst i konkurransene... "Påskekrimlekene"

I år er det 40 år siden oppgaveprogrammet Påskenøttene ble sendt på NRK for første gang. Programmet, som går ut på at seerne fyller ut den første loddrette rekken i kryssord, sendes på NRK 1 fra og med mandag 25. mars. For 14. gang er det "Bachstad-gutane" Øystein Bache og Rune Gokstad som er reiseledere, og de kommer - i tillegg til å by på oppgaver - til å by på latter og glede.

På påskeaften (lørdag 30. mars) skal det avgjøres hvem som går til topps i Sámi Grand Prix, samenes svar på Melodi Grand Prix. Finalen er delt inn i to kategorier, sang og joik, og 6 finalister deltar i hver kategori. Dermed er det 12 finalister som stiller til start i finalen, som også sendes i Finland og Sverige.

Les hele saken:
Viggo Valle slutter i NRK – leder «Påskelabyrinten» for siste gang i år

Les mer om NRKs påsketilbud:
Påska på NRK: Kjendisleik, Påskelabyrinten og britisk krim

Kilde: nrk.no, radio.nrk.no, nrk.no/tv

Nøkkelord

#PåskeVis flere