Empo TV
Mats "Ibelin" Steen.
 Foto: Euforia/Medieoperatørene

Mats "Ibelin" Steen. Foto: Euforia/Medieoperatørene

Snart klart for "Ibelin"-premiere

Funksjonsnedsatte skuespillere lydlegger filmen

Fredag 8. mars er det premiere på den norske dokumentarfilmen "Ibelin", som har høstet heder og ære i de siste månedene. Filmen handler om livet til gameren Mats Steen (1989 - 2014), som i dataspillet "World of Warcraft" var kjent som Lord Ibelin Redmoore. Steen led av en muskelsykdom og gikk bort i 2014.

Publisert:

Store deler av "Ibelin" er en dataanimert rekonstruksjon av hva Mats gjorde i "World of Warcraft", og for å lage denne delen av filmen trengte man stemmer. Her valgte man å gjøre noe nytt ved at skuespillere med funksjonsnedsettelse fikk gi stemme til de ulike figurene i spillet, og med unntak av den norske standupkomikeren Sebastian Tjørstad er alle skuespillerne i filmen engelske.

Ibelin på date - Mats Steen sin avatar i rollespillet I World of Warcraft
 Foto: Euforia/Medieoperatørene

Ibelin på date - Mats Steen sin avatar i rollespillet I World of Warcraft Foto: Euforia/Medieoperatørene

Stemmeskuespillerne i "Ibelin" ble castet av London-baserte castingbyrået Visible, et selskap som spesialiserer seg på funksjonsnedsatte skuespillere.

- Vi har skjønt at funksjonshemmede opplever mye diskriminering, og når vi hadde muligheten til positiv forskjellsbehandling Det føles som et naturlig valg for en film som dette. Og det viste seg å være mange å velge mellom, sier produsent Ingvil Giske i Medieoperatørene, som har laget filmen om "Ibelin".

På spørsmål om hva de har lært, svarer hun:

- At det er veldig lett å finne og bruke funksjonshemmede skuespillere. Det burde gjøres oftere, og det er viktig å ha en bevissthet om det i castingen.

Les hele saken:
Funksjonshemmedes stemmer i «Ibelin»

Kilde: handikapnytt.no, nrk.no.